onsdag 22 maj 2013

Svar...

Hellu! Jag har lite frågor om bournemouth :) snart är det dags för mig att åka iväg och jag är jättenervös. 

1) hur var din värdfamilj? Mat, boende, tvätt, kommunikation m.m? 
2) hur var sts som bolag? Fanns de där 24/7? 
3) vad ångrar du dig att du inte gjorde under resan? 
4) har du några allmänna tips inför resan? 
5) hade du tillgång till internet? 

Tacksam för svar! :)


Hejsan!


1) Min värdfamilj var jättebra! Jag kunde inte ha hamnat i någon bättre familj, de var jätte snälla och trevliga mot oss. Maten var också bra, vi fick alltid lagad mat. jag vet flera andra i min grupp som fick mat från KFC varje dag. En liten negativ grej som jag tyckte om maten var att man får ett matpaket med sig under dagen och i det var det fyra ljusa brödskivor med varierande pålägg, en frukt och en flaska vatten och et klarar men sig inte på ända till kvällen så vi gick ofta och köpte något under dagen. Men som sagt allt är olika från familj till familj. Samma sak med hur familjen var. Vissa gillade inte sin familj alls, jag vet en tjej som bytte familj för att hon inte trivdes alls.

Värdfamiljen frågade om de skulle tvätta åt oss, men vissa fick tvätta på "kemtvättar" eller vad det heter.
Kommunikationen med familjen var bra, visst råkade man säga något på svenska till dem ibland men de fattade att man inte pratade engelska i vanliga fall. De rättade en om man uttalade något fel vilket jag tycker var jätte bra. Jag lärde mig mycket på det. 

2) STS var jättebra, eller ledarna och ledarna var ännu bättre. Man kunde ringa ledarna vilken tid på dygnet och de svarade alltid. Om man hade en fråga fick man svar på den av ledarna.

Jag hade inte så mycket kontakt med STS. Det var när vi skulle till Stonhenge och vi inte hade någon buss som och STS gav oss biobiljetter och fika för att vi inte fick någon buss dit den dagen det var tänkt att vi skulle dit. Så det var jätte bra.

3) Vad jag ångrar att jag inte gjorde under resan? Jag tänker inte så, jag tänker på allt jag fick uppleva under resan och inte vad jag inte han göra. men det skulle alltid ha varit kul att varit på Madame Tussauds i London.


4) Ta med en paraply! Ett tips, man vet aldrig när det kan börja regna. Vädret kan vara hur fint som helst och så kan det bara komma en regnskur utan förvarning, och det är inte så trevligt att stå där utan paraply.

När jag var där så regnade det hela tiden så då var paraply ett måste. 

5) Vi hade internet i vår värdfamilj. Men det var också olika från familj till familj. En del gick till caféer och surfade där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar